Що треба знати про харчову алергію?

22 червня 2016

На Порталі LIKAR.INFO відбулася відеоконференція на тему «Що треба знати про харчову алергію?». Нашим експертом стала Гогунська Інна Володимирівна, д.м.н, алерголог вищої категорії; ст. науковий співробітник відділу клінічної алергології; зам. директора центру алергічних захворювань верхніх дихальних шляхів.

Молоко, яйця, арахіс, риба та інші продукти є частиною здорового раціону для більшості людей. Але для деяких вони стають небезпечними алергенами. Харчова алергія – не таке вже рідкісне явище в наш час. Часто вона заявляє про себе в плодово-ягідний сезон, коли з’являються малина, полуниця, помідори. Багато хто навіть не здогадується, що причиною нездужання є не харчове отруєння, застуда або шкірна інфекція, а алергія на з’їдений продукт. Тим часом, потрапив в травний тракт алерген чинить токсичну дію на організм. Тому важливо знати, як зменшити вплив алергену і швидше вивести його з організму.

Під час онлайн-конференції фахівець відповіла на наступні питання:

Що таке харчова алергія, як вона проявляється?
Які продукти найчастіше викликають харчову алергію або харчову непереносимість? Чим це загрожує? Яка роль сорбентів в боротьбі з харчовою алергією?
Як вибрати сорбент? Коли і як приймати сорбенти?