22 червня 2016
На Порталі LIKAR.INFO відбулася відеоконференція на тему «Що треба знати про харчову алергію?». Нашим експертом стала Гогунська Інна Володимирівна, д.м.н, алерголог вищої категорії; ст. науковий співробітник відділу клінічної алергології; зам. директора центру алергічних захворювань верхніх дихальних шляхів.
Молоко, яйця, арахіс, риба та інші продукти є частиною здорового раціону для більшості людей. Але для деяких вони стають небезпечними алергенами. Харчова алергія – не таке вже рідкісне явище в наш час. Часто вона заявляє про себе в плодово-ягідний сезон, коли з’являються малина, полуниця, помідори. Багато хто навіть не здогадується, що причиною нездужання є не харчове отруєння, застуда або шкірна інфекція, а алергія на з’їдений продукт. Тим часом, потрапив в травний тракт алерген чинить токсичну дію на організм. Тому важливо знати, як зменшити вплив алергену і швидше вивести його з організму.
Під час онлайн-конференції фахівець відповіла на наступні питання:
Що таке харчова алергія, як вона проявляється?
Які продукти найчастіше викликають харчову алергію або харчову непереносимість? Чим це загрожує? Яка роль сорбентів в боротьбі з харчовою алергією?
Як вибрати сорбент? Коли і як приймати сорбенти?