Готуй сани влітку, а Sorbex® навесні.

Готуй сани влітку, а Sorbex® навесні.

Від роботи ніхто не помер, а про відпочинок і говорити нічого.

Весна і літо – жадана пора відпочинку і свят: Першотравень і День Перемоги, Великдень та Трійця… А також пора відпусток, подорожей… і пора діареї. Її причиною є харчові отруєння та кишкові інфекції – захворювання, які виникають внаслідок вживання їжі, зараженої хвороботворними мікроорганізмами або їх токсинами. Не варто забувати й про діарею мандрівників: вона виникає у ≥ 60% туристів.

Під маскою харчових отруєнь можуть протікати отруєння грибами, алкоголем і його сурогату. Смертельна доза 96-градусного «чистого» етилового спирту становить
≥ 300 мл – «всього лише» півтори склянки!

Однак, яка ж господиня, тим більше українка, відмовиться блиснути на маївці або вилазці на природу – «на шашлики» своїми кулінарними талантами… А там – апетитні атрибути святкових полян: «шуби з оселедцем», мімози, олів’є, вареники, голубці, паштети, холодець, домашня випічка з кремом і т.п. швидко перетворюються… в відмінне живильне середовище для розмноження і накопичення хвороботворних мікроорганізмів та їх токсинів. Адже в такі рідкісні й чарівні моменти життя зовсім не хочеться згадувати, що ніяка їжа не може залишатися без холодильника більше 2 годин, особливо в «хорошу, теплу» погоду.

Винятком є ​​сирокопчені та сиров’ялені м’ясні делікатеси, та й вони стають небезпечними після «тестування» мухами (переносниками різних інфекцій) та іншими представниками фауни. Гарячі закуски, включаючи шашлики і гриль-меню, теж можуть «підвести» при поганій термічній обробці, плюс нестерильні руки або вода в умовах відпочинку на природі.

Діарея може зіпсувати довгоочікувані і добре сплановані свята. Тут вже зовсім не до сезонних красот, подорожей і прогулянок! Як то кажуть: «ні самому подивитися, ні людям розповісти», особливо з урахуванням утрудненого доступу до медичної допомоги в незнайомому місці та в неробочі дні.

Але є простий і доступний вихід – ентеросорбенти (сорбенти-поглиначі), які пов’язують шкідливі речовини в шлунково-кишковому тракті і очищають організм, усуваючи причини виниклих хворобливих розладів. Головне – вибрати правильний сорбент. Ідеальний сорбент повинен володіти 3 основними якостями:

-бути нетоксичним для людини і не дратувати шлунок;
-добре і швидко евакуюватися з кишечника, не порушуючи його нормальний мікроклімат (рН) і не всмоктуватися в кров;
-володіти високою і універсальною сорбційною активністю по відношенню до токсинів, бактерій та інших патологічних речовин, адже часто людина й сама не знає, чим саме вона отруїлася.

Класичним прикладом ідеального природного сорбенту є препарат Sorbex® – капсульований сорбент на основі гранульованого активованого вугілля, отриманий з екологічно чистої рослинної сировини (шкаралупи кокосового горіха). Високотехнологічний процес активації вугілля гарантує універсальні властивості і величезну сорбційну поверхню – до 1500 – 1800 м2.

Об’єктивно оцінити ефективність різних сорбентів дозволило спеціальне дослідження «ТЕСТ», проведене НДІ Незалежних споживчих експертиз. Для перевірки сорбційної активності ентеросорбентів визначали їх здатність поглинати різні речовини – сечовину, альбумін, креатинін. Згідно з отриманими об’єктивними результатами, гранульований сорбент в капсулах Sorbex® (1830 м2/г) майже в 3 рази перевершив інший вугільний сорбент (678м2/г) і в 150 разів відомий білий (силікатний) сорбент (12,3м2/г).

Sorbex® відрізняється від звичайного активованого вугілля продовженою дією в шлунково-кишковому тракті – він «працює» протягом 36-48 годин за рахунок гранульованого стану. Сучасна капсула профілактує подразнюючий вплив на шлунок і дозволяє скоротити кількість прийомів й дозу препарату. В результаті, замість жмені таблеток активованого вугілля досить прийняти 1-2 капсули компактного і зручного Sorbex® з продовженою дією (за 1,5 години до їди і прийому інших препаратів).

Sorbex® проявляє себе, як вірний друг при отруєннях алкоголем і похмільному синдромі – швидко та ефективно виводить накопичені в організмі токсичні продукти розщеплення спирту, ліквідує причину недуги, щоби свято тривало…

Бо свята – наш улюблений відпочинок, а відпочинок – рідкісна можливість подумати про здоров’я.