Харчове отруєння

Харчове отруєння

На Порталі LIKAR.INFO відбулася онлайн-конференція на тему «Допомога при харчовому отруєнні». Нашим експертом стала Ірина Анатоліївна Боброва, лікар-інфекціоніст вищої категорії, доктор медичних наук, головний лікар Центру сімейної медицини УЛДЦ, Головний інфекціоніст МОЗ 2009-2011 р.

Неякісна їжа – поширена причина харчового отруєння, від якого може постраждати будь-яка людина – в гостях, пунктах громадського харчування, на природі і навіть у себе вдома. Традиційно, частота отруєнь зростає з настанням тепла і в періоди свят, коли великий обсяг приготованої їжі довго зберігається. Адже при високих температурах продукти швидше псуються. В першу чергу це стосується м’ясних, молочних виробів, страв в яких міститься багато яєць, крему, майонезу. Саме тому дуже важливо з настанням «сезону шашликів» і пікніків проявляти пильність, а в разі харчового отруєння – діяти адекватно. Адже своєчасно і правильно надана перша допомога часто має вирішальне значення для здоров’я, а часом навіть життя людини.

Під час онлайн-конференції фахівець дала відповіді на наступні питання:

  • Що таке харчове отруєння?
  • Чим можна отруїтися?
  • Як лікувати харчове отруєння?
  • Місце сорбентів в лікуванні харчового отруєння? Як правильно вибрати сорбент?
  • Яка необхідна дієта після харчового отруєння?

Статті на тему