Щоб відпочинок був вдалим!

Щоб відпочинок був вдалим!

C глибокою повагою до препарату «Sorbex®»

і співчуттям до всіх постраждалих в неприємній ситуації.

В.Д. Кудлай – лікар вищої категорії, Заслужений лікар України.

Ось і відступили холоди …

Все яскравіше сонце, бурхливе пробудження природи від зимової сплячки змушує нас зупинитися, подивитися на свою благословенну Україну з її безмежним блакитним небом, зеленими лісами, квітучими луками й подумати: коли і як здійснити омріяну подорож «на природу». І, природньо, така подорож супроводжується вживанням найрізноманітніших смаколиків: шашликів, салатів, м’ясних і хлібобулочних виробів, кремів, соусів, алкоголю.

В умовах відсутності холодильників і недостатньої кількості води для миття рук, а також наявності великої кількості комах в спекотні і сонячні дні, їжа стає джерелом харчових отруєнь та кишкових інфекцій. Найчастіше винуватцями отруєнь стають м’ясні страви, які не пройшли достатню термічну обробку або неправильно зберігалися (наприклад, вироби з рубленого м’яса або фаршу, холодець, варені ковбаси), молочні продукти, яйця, торти і тістечка з білковим кремом, салати (з морепродуктами, м’ясні, овочеві, фруктові), а також погано вимиті овочі та фрукти. Харчові отруєння проявляються, перш за все, нудотою, блювотою, частим рідким стільцем (діареєю) і загальним нездужанням. Можливе підвищення температури тіла, поява переймоподібних болів в животі, ознобу, головного болю, іноді харчове отруєння навіть може проявитися важкими розладами, які вимагають негайної госпіталізації та інтенсивного лікування в умовах стаціонару.

Як же впоратися з харчовим отруєнням?

У таких випадках важливо пам’ятати, що ще до огляду медпрацівниками потерпілому необхідно зробити промивання шлунка. Ця процедура допоможе вивести токсини, які ще не встигли всмоктатися і тим самим зменшити інтоксикацію. Промивання шлунка краще робити прохолодною кип’яченою водою, адже тепла вода буде швидко всмоктуватися в шлунково-кишковому тракті. Після того, як промивання шлунка виконано правильно – до чистих промивних вод – слід негайно прийняти сорбент.

Ідеальний ентеросорбент повинен володіти трьома основними якостями: бути нетоксичним для людини, добре і швидко евакуюватися з кишечника, володіти високою сорбційною активністю по відношенню до токсинів, бактерій та інших патологічних речовин. Крім того, в міру проходження ентеросорбенту по кишечнику пов’язані з ним токсини не повинні всмоктуватися назад в кров або порушувати нормальний мікроклімат травної системи. Добре, якщо сорбент буде володіти універсальною дією – тобто поглинати все, або більшість видів токсичних речовин, оскільки людина часто не знає, чим саме вона отруїлася.

До таких ентросорбентів відноситься Sorbex®, прийом 2-4 капсул якого рекомендований при отруєннях та інтоксикаціях.

Слід зазначити, що препарат Sorbex®, являє собою гранульоване активоване вугілля в зручній формі капсул. Завдяки такому складу за своєю сорбційною активністю Sorbex® в 3 рази перевершує звичайне активоване вугілля і в рази – новомодні «білі сорбенти».

Завдяки гранульованому стану Sorbex® значно збільшується його площа сорбційної поверхні і ефективність препарату, а також до 2-3 діб продовжується його детоксикаційна дія в кишківнику. В результаті, при отруєнні та інтоксикації замість жмені активованого вугілля досить прийняти 1-2 капсули Sorbex®. Приймають сорбент до повного одужання і проходження симптомів інтоксикації, кратність прийому Sorbex® – 2-3 рази на день.

Sorbex® прийде на допомогу і при інших неприємних ситуаціях – наприклад, при алкогольно-харчовому перевантаженні, при зміні способу харчування в поїздці, при гострому отруєнні промисловими або побутовими токсинами (алкалоїдами, солями важких металів, лікарськими препаратами, алкоголем). Завдяки своїй високій сорбційній активності Sorbex® швидко і надійно очистить організм від токсинів, що накопичилися, хвороботворних мікробів або інших отруйних речовин.

І на закінчення хочеться побажати словами великого Гіппократа:

«Нехай їжа буде вашими ліками, а не ліки вашої їжею!»

Хороших і безпечних свят, теплих та сонячних днів!