Як підготувати організм до новорічних свят

Як підготувати організм до новорічних свят

Наближення Нового року традиційно асоціюється з найприємнішими моментами: ялинка, що іскриться іграшками, яскраві бенгальські вогні, веселе застілля. І якщо прикраса будинку і вибір подарунків — клопоти приємні, саме святкування перетворюється для багатьох на справжнє випробування.

Статистика стверджує, що масове отруєння алкоголем і продуктами харчування найчастіше випадає саме на зимові свята. Справа навіть не в якості вживаного спиртного, а в його кількості та поєднанні з жирними стравами. Щоб зустріти рік без болісних наслідків, необхідно дотримуватися простих правил під час вживання і заздалегідь підготувати організм до майбутнього навантаження.

Як підготуватися заздалегідь

Перше, на що потрібно звернути увагу — це, звичайно, вибір якісного спиртного. Довгі вихідні та часті застілля — не найкращий час для експериментів із домашніми наливками та саморобними напоями, краще купити їх у перевіреному магазині.

Якщо із поняттям “похмілля” ви знайомі не з чуток, краще зупинити свій вибір на напоях, які знижують ризик алкогольної інтоксикації. Наприклад, напої темних відтінків, такі як коньяк або бренді, містять масла й інші домішки, які провокують похмілля.

Дуже поширене отруєння горілкою, симптоми схожі з похміллям, але проявляються сильніше і можуть привести до вкрай неприємних наслідків. До вибору цього напою варто підходити особливо ретельно через високий вміст етилового спирту.

Існує хибна думка, що вживання жирної їжі (сала, вершкового масла) перед застіллям може врятувати від похмілля та зменшити вплив алкоголю на організм. Наука спростовує цю думку, адже обсяг шлунково-кишкового тракту — 300-600 квадратних метрів, щоб покрити його достатньою кількістю жиру довелося б з’їсти кілька кілограмів масла. Більш того, такі експерименти створюють зайве навантаження на печінку, на яку і так чекає не найлегший період.

Краще рішення — прийняти Sorbex®, ентеросорбент стане перешкодою для алкогольної інтоксикації та допоможе не перевантажити ваш організм під час святкування. Кілька капсул значно полегшують ранкове похмілля і також вбирають токсини від рясної жирної їжі, яка незмінно супроводжує новорічну вечерю.

Що робити під час застілля

  1. Категорично не варто пити на порожній шлунок. Не маючи “подушки” з їжі, алкоголь швидше всмоктується у стінки шлунка, сп’яніння відбувається скоріше і має більш сильні симптоми отруєння етиловим спиртом.
  2. Не захоплюйтеся жирними закусками. Майонезні салати, смажене м’ясо і картопля, інші страви з великою кількістю олії — усі вони створюють велике навантаження на печінку та підшлункову. Органам і так доведеться затратити багато енергії на перетравлення алкоголю, тому частина їжі залишиться просто неперетравленою, посилюючи інтоксикацію в рази.
  3. Відмовтеся від гострих спецій. Їжа з їх змістом уповільнює обробку і виведення шкідливого алкоголю, негативно впливає на підшлункову. Зупиніть свій вибір на простій закусці, яка легко засвоюється.
  4. Не втрачайте почуття міри. Ніякі хитрощі не допоможуть вам уникнути похмілля, якщо не контролювати кількість етилового спирту, що надходить до організму. Виразність похмільного ефекту прямо пропорційна кількості випитого напередодні алкоголю.

А що ж робити вранці?

Буває, що незважаючи на всі запобіжні заходи та спроби — запобігти похміллю все-таки не вдається. У такому випадку залишається тільки протистояти недузі і зробити все можливе, щоб швидше вивести токсини з організму.

Саме інтоксикація є причиною поганого самопочуття: поки продукти розпаду не покинуть організм, вони будуть отруювати його знову і знову, потрапляючи в кров. Тому так важливо прийняти сорбент Сорбекс, який здатний вбирати в себе отруйні речовини і виводити їх з організму природним шляхом.

1-3 капсули сорбенту замінять більш 10 таблеток активованого вугілля. Однак, на відміну від простого вугілля, дія Sobex більш тривала, а поглинаючі можливості значно більше. Його гранули нагадують пористу губку, яка всмоктує в себе шкідливі речовини від бактерій і токсичних продуктів розпаду. Сорбент допомагає впоратися з інтоксикацією при похміллі або, наприклад, якщо сталося отруєння рибою зі святкового столу.

За свій ефективний вплив Sorbex® був удостоєний безлічі престижних нагород, серед яких “Українська народна премія” і “Панацея”. Препарат визнаний кращим сорбентом у 2017 році.

Не забувайте скористатися нашими порадами, щоб свято пройшло позитивно, без болісних наслідків. Адже недарма кажуть: “Як Новий рік зустрінеш — так його і проведеш”.Статті на тему