Ентеросорбенти: навіщо їх приймати при ГРЗ і грипі

Ентеросорбенти: навіщо їх приймати при ГРЗ і грипі

Гострі респіраторні захворювання (ГРЗ) – найпоширеніша група хвороб, з якою стикається все людство. Від цих захворювань не застрахований ніхто. Тому варто вжити всіх заходів, щоб не стати «заручником» епідемії.

Збудниками ГРЗ є різні віруси. Організм сигналить про те, що захворює, за допомогою ознобу, нежиті, болю в горлі, кашлю та підвищення температури тіла.

Характерні симптоми

В процесі розвитку інфекції в організмі утворюються шкідливі речовини – токсини. На тлі такої вірусної інтоксикації можуть виникнути наступні симптоми:

Ось чому лікарі рекомендують під час лікування ГРЗ і грипу застосовувати спеціалізовані лікарські препарати, а паралельно – ентеросорбенти, що виводять з організму токсичні речовини. Цей процес називається детоксикацією.

Ентеросорбція в дії

Ентеросорбція – це метод лікування різних захворювань, заснований на здатності ентеросорбентів зв'язувати і виводити з організму різні екзогенні речовини, мікроорганізми та їхні токсини. Цей термін ще в 1983 році ввів в науковий обіг наш співвітчизник – доктор медичних наук, професор Володимир Ніколаєв, керівник відділу Інституту експериментальної патології, онкології і радіобіології ім. Р.Є. Кавецького НАН України.

Принцип застосування ентеросорбентів при ГРЗ і грип простий: чим частіше і сильніше виявляють себе такі симптоми, як ломота в суглобах, нудота і блювота, тим інтенсивніше необхідно застосовувати ентеросорбцію.

Оскільки під час хвороби ми приймаємо комплекс лікарських засобів, призначених лікарем, вживати ентеросорбенти слід через 1,5-2 години після прийому ліків.

Поповнюємо аптечку сорбентами

При цьому важливо вибрати ентеросорбент, що ефективно впорається з поставленим завданням при ГРЗ і грипі та не завдасть шкоди організму. Це означає, що він повинен бути нетоксичним і мати універсальний спектр дії.

Зверніть увагу на капсульний ентеросорбент SORBEX® – він безпечний і зручний в застосуванні. Препарат є універсальним природним сорбентом, що створений зі шкаралупи кокосового горіха.

Діюча речовина SORBEX® – гранульоване активоване вугілля з добре розвиненою активною поверхнею. Саме завдяки цьому препарат, немов губка, швидко вбирає шкідливі речовини. При ГРЗ і грипі SORBEX® збирає токсини зсередини і виводить їх назовні, що позитивно позначається на самопочутті.

Чому варто вибрати SORBEX®? У SORBEX® значно більші розміри сорбційної поверхні в порівнянні з іншими сорбентами. Якщо, наприклад, порівнювати його з так званими «білими сорбентами», то сорбційна поверхня SORBEX® у 4 рази більша. Зверніть увагу, що мова йде про розмір «вбираючої» поверхні, а не просто про розміри таблетки.

Таким чином, SORBEX® набагато ефективніший, адже здатний «увібрати» і вивести з організму відчутно більше токсичних речовин. Ці унікальні властивості препарату були належно оцінені Центром незалежних споживчих експертиз SORBEX® був визнаний одним з кращих сорбентів.

До того ж у всіх препаратів серії SORBEX® зручна капсульна форма.

Завдяки цьому:

  • можна точно дозувати препарат;
  • слизова оболонка травного тракту захищена від механічного подразнення;
  • активна речовина доставляється точно до місця його дії – саме туди, де вона необхідна.

При ГРЗ та грипі можна використовувати будь-який з перерахованих сорбентів серії SORBEX®: SORBEX® Класичний, SORBEX®DUO і SORBEX® ULTRA.

SORBEX® Класичний
У його складі гранульоване активоване вугілля, що має більш тривалу дію і ефективне протягом 36-48 годин.

Схема прийому SORBEX® Класичний:

  • для дорослих: від 2-х до 6-ти капсул 3 рази на добу
  • дітям у віці від 7 років: по 1-3 капсули 3-4 рази на добу

SORBEX®DUO
Це комбінація гранульованого активованого вугілля і гепатопротектора – екстракту розторопші (силімарину). SORBEX®DUO не тільки захищає печінку від руйнівного впливу токсинів, але й оптимізує роботу нирок і печінки.

Схема прийому SORBEX®DUO:

  • для дорослих: по 2-3 капсули 2-3 рази на добу
  • дітям у віці від 7 років і старше: по 1 капсулі 2-3 рази на добу

SORBEX® ULTRA
Діюча речовина препарату – високодисперсна форма активованого вугілля, що забезпечує швидку дію сорбенту.

Схема прийому SORBEX® ULTRA:

  • для дорослих: по 1 капсулі 2-3 рази на добу

Будьте здорові і радійте життю

А якщо раптом захворієте, препарати серії SORBEX® швидко і безпечно допоможуть вивести з організму токсини при ГРЗ і грипі. Багато споживачів переконалися в цьому на практиці. Професіонали фармацевтичної галузі теж гідно оцінили роботу, яку провела команда бренду SORBEX®. За це SORBEX® і був удостоєний нагород.