На Порталі LIKAR.INFO відбулася онлайн-конференція на тему «Допомога при харчовому отруєнні». Нашим експертом стала Ірина Анатоліївна Боброва, лікар-інфекціоніст вищої категорії, доктор медичних наук, головний лікар Центру сімейної медицини УЛДЦ, Головний інфекціоніст МОЗ 2009-2011 р.
Неякісна їжа – поширена причина харчового отруєння, від якого може постраждати будь-яка людина – в гостях, пунктах громадського харчування, на природі і навіть у себе вдома. Традиційно, частота отруєнь зростає з настанням тепла і в періоди свят, коли великий обсяг приготованої їжі довго зберігається. Адже при високих температурах продукти швидше псуються. В першу чергу це стосується м’ясних, молочних виробів, страв в яких міститься багато яєць, крему, майонезу. Саме тому дуже важливо з настанням «сезону шашликів» і пікніків проявляти пильність, а в разі харчового отруєння – діяти адекватно. Адже своєчасно і правильно надана перша допомога часто має вирішальне значення для здоров’я, а часом навіть життя людини.
Під час онлайн-конференції фахівець дала відповіді на наступні питання:
- Що таке харчове отруєння?
- Чим можна отруїтися?
- Як лікувати харчове отруєння?
- Місце сорбентів в лікуванні харчового отруєння? Як правильно вибрати сорбент?
- Яка необхідна дієта після харчового отруєння?
Статті на тему
- Отруєння кавуном
- Отруєння нітратами
- Харчове отруєння у дитини
- Щоб відпочинок був вдалим!
- Отруєння? На допомогу прийдуть сорбенти!
- Отруєння: лікарю у мене…
- Порада експерта
- Що треба знати про харчову алергію?
- Небезпечна їжа у спекотну пору року
- Погляд в історію. Універсальні протиотрути.
- Сезон пікніків - пік харчових отруєнь
- Спокуса вуличною їжею: уникнути та знешкодити